Joyce Vijverberg
/

Paardenchiropractor en -osteopaat

 

Eravingen van klanten


Hieronder kunt u een aantal ervaringen van mijn klanten lezen. Wilt u na een behandeling uw ervaring op mijn Facebookpagina plaatsen? Klik hier voor het schrijven van een reactie op Facebook. 

Stella Keunen en Elpharo;

Jaren geleden was ik op zoek naar iemand die mij kon helpen met mijn paard Elpharo. Hij had en heeft last van een knie die snel op slot gaat en dat leek mij niet fijn voor hem. Hij werd al behandeld bij Erik Laarakker in De Bilt en dat was verder naar volle tevredenheid, maar de knie bleef een beetje een issue. Dus ben ik op Google gaan zoeken naar iemand die hier ervaring mee had en kwam daar de site van Joyce tegen. Wat ik las stond me wel aan en ik heb haar op goed geluk gebeld. Dit was denk ik een jaar of 4 geleden en sinds het eerste bezoek van Joyce ben ik dik tevreden en loopt Pharo super. Joyce pikte precies het slechte punt eruit en is er mee aan het werk gegaan. Hij liep snel weer veel beter en zolang ik op tijd de tekenen herken en Joyce op tijd bel hoeft zij steeds minder te doen. Ze kijkt naar het hele paard en herkent waar het hapert in het lijf. Sinds Joyce Pharo behandelt komt er niemand anders meer aan mijn paard. Wat ik verder erg leuk vind aan Joyce, behalve dat ze een leuke meid is in de omgang, is dat ze ook steeds blijft leren en bijscholen. Sinds ik haar ken heeft ze opleiding tot chiropractor afgerond en kan ze nu ook dry needling gebruiken tijdens haar behandelingen. Het geeft aan dat ze om zich heen blijft kijken en dat vind ik altijd voor iemand spreken.Cisa van Stacey Ouwerkerk

'Mijn paard Cisa heb ik gekocht als drie jarige. Ze was toen nog niet zadelmak en erg jeugdig, daarom heb ik de keuze gemaakt haar in eerste instantie nog een jaar de tijd te geven om wat meer uit te groeien.Het is een pittige, dominante en zeer lenige merrie en daarom hebben we goed de tijd genomen om haar zadelmak te maken. Eigenlijk was Cisa vanaf het moment dat we haar belast hebben enorm scheef. Het linkerachterbeen trad buiten de massa en ze maakte zich voortdurend hol aan de linkerkant. Rijtechnisch oplossen is gedeeltelijk gelukt, maar eigenlijk bleef het een probleem. Nadat ik met een val van haar in het ziekenhuis belande hebben we Joyce ingeschakeld om ons te helpen bij het rechtmaken. Doordat Cisa hypermobiel is en het probleem steeds terugkeert heeft Joyce meerdere behandelingen nodig gehad om resultaat te boeken. De behandelingen en het sterker maken door trainingen heeft zijn vruchten afgeworpen. Op dit moment beweegt ze fijn en kan ze haar lichaam tijdens het rijden goed gebruiken. Af en toe is ze nog iets scheef en de linkergalop is nog wel moeizaam, maar het gaat steeds beter! Waarschijnlijk heeft Cisa nog wel wat behandelingen nodig voordat het probleem helemaal is opgelost, maar ik heb alle vertrouwen in Joyce en wil Cisa begin 2013 gaan uitbrengen in het L1.


'Best Hit van Manon Lith.'

Best Hit, onder een ladder doorgelopen terwijl hij een zwarte kat zag, en dat op vrijdag de 13e. Hoeveel pech kan een dier in zijn leven hebben?Al vanaf jongs af aan is het geluk niet aan zijn zijde. Veel ziek geweest als veulen, na een flinke uitglijder bandenblessure aan het SI-gewricht (3 jaar), tevens een matige vorm van Kissing Spines geconstateerd, na een valpartij in het land geopereerd aan een gerafelde kootringband (5 jaar) en een (chronische) darmontsteking (6 jaar) met hoefbevangenheid als gevolg van de zware medicatie. Dat is nog niet eens alles. Problemen als 3 - 4 jarige waren staken, langzaam lopen, niet flexibel, oftewel, alles behalve een Happy Athlete. Best Hit is voor het eerst behandeld door Joyce toen hij 4 jaar oud was. Hij had ruim 8 maanden op rust gestaan (weide) om te herstellen van het SI-letsel. Met het opbouwen merkten we al snel dat hij nog niet goed was. Op advies van de Lingehoeve hebben wij Joyce gevraagd om Best Hit te behandelen. Dit was hard nodig. Flinke blokkades in zijn rug en SI maakten het bijna onmogelijk om normaal te bewegen. Hij bleek ook geen gevoel meer te hebben in zijn achterhand (met nagels over zijn billen voelde hij niet!).En wonder boven wonder, na de eerste behandeling al resultaat! Het gevoel was weer terug in zijn achterhand, hij liep goed en had ook weer plezier! Zo volgde er nog enkele behandelingen waarbij hij steeds beter en beter werd. Het is echt ongelooflijk wat een verschil het is voor en na een behandeling.Door Best Hit zijn beperkingen is het beter om het onder behandeling te houden. Hij knapt er altijd van op. Wat mij betreft heeft Joyce gouden handen! De artsen hebben Best Hit al meerdere keren totaal opgegeven, maar Joyce heeft hem echt geholpen. Van een stakend paard naar een fijn rijpaard. Helaas kregen we vervolgens te maken met een fikse darmontsteking. Een gevoelige en gespannen buik. Ook hierbij gaf de behandeling verlichting. Na een lange periode medicatie is de ontsteking wel onder controle. Nu is het een kwestie van onderhouden en bijhouden. Hij is er nog steeds en dat had niemand verwacht… Mede dankzij de osteopatie!'


San en Yme van Roos van Gelder‘

Joyce komt al een aantal jaren naar volle tevredenheid 1x per jaar langs bij mijn paarden voor een algehele check-up en behandelt ze dan meteen als blijkt dat dit nodig is. Ze is heel rustig en geduldig in de omgang met de paarden, waardoor de paarden de behandeling makkelijk toelaten, ook als ze het in eerste instantie wat spannend vinden.Daarnaast heeft ze mijn jonge paard enkele maanden doorgereden nadat hij zadelmak gemaakt en ingereden was. Mijn paard kon door onzekerheid soms wat rennerig worden en zelf werd ik hier angstig van, waardoor we samen niet verder kwamen met rijden. Joyce heeft dezelfde rust met rijden over zich, die ze ook in haar omgang met de paarden en tijdens de behandelingen heeft. Door haar rust kon ze mijn jonge paard vertrouwen geven onder het zadel, en is hij het allemaal minder spannend gaan vinden. Ze heeft mij enorm op weg geholpen en nu ben ik weer samen met mijn paard lekker op weg in de trainingen!


’Lars van Yolinde Pieters'

Mijn friese paard Lars liep enige tijd redelijk onzuiver. Na een kwartiertje kwam hij wel los. In eerste instantie dacht ik dat hij gewoon een “dieseltje”was. Toen de onzuiverheid overging in een soort vage kreupelheid heb ik Joyce gevraagd hem na te kijken. Ik had op dat moment geen enkele ervaring met osteopathie, maar mijn motto was dat een dierenarts altijd nog kon komen kijken. Joyce heeft Lars behandeld. Grappig was dat hij tijdens de behandeling zowat stond te slapen door de rust die Joyce uitstraalde. Na 5 dagen rust had ik ineens een heel ander paard! Vrolijk, jolig en heel blij paard dat heerlijk in zijn vel zat. Ik heb na de behandeling een periode lessen gevolgd bij Joyce om zodoende het maximale effect uit de behandeling te halen. Sinds die tijd kijkt Joyce eens in de zoveel tijd Lars na. Doordat Lars vrij stram in zijn spieren blijft heeft Joyce geadviseerd Elastin als voedingssupplement te geven. Vanaf het moment dat hij dit krijgt heeft hij geen last meer van stramheid, zelfs niet als er door weersomstandigheden zeer onregelmatig gereden wordt. Kortom een zeer goede ervaring! Ik kan iedereen aanraden bij “vage”klachten eerst Joyce te contacten voordat de reguliere dierengeneeskunde ingeschakeld wordt. Sowieso zal Joyce, bij twijfel, adviseren de dierenarts te laten kijken.


'Solvy van Lianne van de Voorde'

3 jaar geleden alweer leerde ik joyce kennen. Mijn fjordenbeest van toendertijd 12 jaar liep al een tijdje niet zo lekker meer, tot dat ze op het voorbeen leek kreupel te lopen. Via een vriendin ben ik toen in contact gekomen met Joyce, al snel werd duidelijk dat er wel het één en ander niet goedzat, en dat ze niet kreupel liep op het voorbeen, maar juist achter. Joyce ging haar behandelen, en al snel werd ook duidelijk dat het SI-gewricht niet op zijn plaats zat. Ondanks dat het mij vrij pijnlijk lijkt om zoiets op zijn plek te zetten, vondt mijn paard het toch wel erg lekker en stond ze te slapen! In combinatie met een nieuwe hoefsmid hebben ze mijn fjordenbeest weer helemaal op de rit gekregen! Sindsdien komt Joyce 1 keer per jaar voor controle, en gaat het al 3 jaar supergoed met haar lijf! En genieten we weer volop van de buitenritten, dressuur, van alles! Geen stap meer kreupel gezet, SI gewricht is netjes op zijn plaats gebleven, en geen gekke dingen meer gehad! Joyce is enorm rustig in de omgang, en heel erg fijn met paarden, mijn fjord is gek op joyce, terwijl ze vrij kieskeurig kan zijn! En dat geeft je als eigenaar wel een heel fijn gevoel!


'Saphira en Sheril van Miranda Bontje‘

Mijn Haflinger Saphira is 5 jaar, afgelopen zomer heb ik haar licht ingereden, we zijn toen pas begonnen, omdat ze nog lang erg jeugdig was door worminfectie als twenter en het feit dat ze net wat klein gebleven was.In Oktober heeft zij het voor elkaar gekregen zichzelf vast te zetten onder de achterstang van de trailer. Hierbij zat ze met de plek waar het zadel normaal ligt klem, ze kon niet voor-of achteruit.Uiteindelijk kwam ze los doordat de bevestiging van de stang afbrak.Gezien de mate waarin de stang verbogen is kon het niet anders dan dat ze haar rug flink bezeerd had.Joyce was al twee keer voor een controlebezoekje geweest, haar heb ik meteen gebeld voor een afspraak (in overleg ook met de dierenarts). De dagen na het ongelukje was Saphira rad, maar wel stijf en gevoelig.Bij de eerste behandeling bleken er 7 wervels vast te zitten. Na deze behandeling was er al een duidelijk verschil in beweging, maar uiteindelijk hebben we drie behandelingen nodig gehad om alles weer los en soepel te krijgen. De laatste behandeling is nu een week of 6geleden en Saphira gaat regelmatig vrolijk bokkend de bak door. Tussen de behandelingen door hebben we wel aan de hand gewerkt en gelongeerd, helaas hebben we nu het werk nog niet verder op kunnen pakken in verband met de vorst, maar daar heb ik wel vertrouwen in! Ook mijn oudere Haflinger Sheril (bijna 23 jaar) wordt regelmatig gecontroleerd door Joyce en loopt momenteel super.‘